Friday, December 31, 2010

holiday to shimla and new delhi, india.........

salam buat semua...
happy new year 2011..bertemu kita lagi di tahun 2011..alhamdulillah...Allah masih beri kita nikmat kehidupan dan kesihatan yang baik...btol tak kawan2 ...sama2 kita panjatkan kesyukuran padaNYA..semoga tahun baru 2011 nie lebih baik dari tahun sebelumnya.... (^.^)

it has been quite some times since my last entry....

doesn't mean dat i'm not interested to update my blog....it's just the time constrain that limits everything....hehe..sedikit poyo di sini....

i'm super kinda busy huh ? mesti la tidak...i still have time to buka fb,update blog and mcm2 aktiviti lagi...=)

ok ok...back to story....nanti korang bosan pulak kan....(^,^)

nie nk cite nie...hari tu from 4th to 7th december 2010, my beloved family came to bangalore and we had a good time together...we went to new delhi and shimla for holidays..mmg syok...the weather was so cold...i'm freezing..sikit lagi nak betukar jadi ais....hehe

shimla

it took about 3 hours from bangalore to new delhi by flight.....it was such a fascinating journey especially when ur families are around...trust me (^.^) and one more thing, spending time with our own family makes you realize how fast the time flies..it's just like a second!..this is what i dislike the most.....=( 


and we reached delhi at 9.30 in the morning and our kind driver was waiting for us outside the arrival hall while holding a board written "mr.syazwana bt mohd zaki" on it...haha...since when i became mr? but it's okey...wat is more important, we've got such a good driver...very punctual and friendly...it makes the journey more enjoyable....=)

we depart from delhi around 10 o'clock  in the morning by toyota innova and it took about 10 hours journey from delhi to shimla...mmg sangat lama....abis lenguh muscles and joints....and  the road was not as smooth as the road in malaysia....i expect it since the beginning so it dun surprised me at all..hehe..jalan nk pegi shimla mmg bengkang bengkok and frankly speaking, i cant stand this bengkang bengkong thingy...ANDDD.....as a consequences, i'm throwing out.........the 1st person who vomit in the car was me..yesss, it's me!! fortunately i took with me the paper bags in the plane yang doram provide for those who had motion sickness sume tue kan...takut termuntah atas plane ke ape kan, tak psl2 berbau satu plane kan.hehe......right after me, cik wani syg lak yg muntah..tapi dia muntah diam2..sume org taktau..pndai ye...but i told mama about that..haha....sorry dear....

and finally we arrived at shimla around 8pm...alhamdulilah...i feel so grateful...at least we arrived safely though it was a tiring day....mmg sejuk sgt kat shimla..it's around 3-4 degrees celcious...but now i think it's getting colder....pkai baju sejuk 3 lapis pon still can't stand the coldness.....hebatnya kuasa Allah..ade tempat yang terlampau panas, ade yang sejuk sgt, and ade yg nice je cuaca dia.....


dekat shimla, kiteorg stay kat fairmount hotel....such a nice hotel with great views...meh kita layan beberapa keping gmbr kiteorg kat shimla....zasssssss....

mase nie kat new delhi, just about to depart to shimla..sejuk delhi time nie...about 10 degrees celcius

dekat balcony fairmount hotel, shimla,himachal pradesh...

 beautiful view in shimla....

first day in shimla, mase nie nk bertolak p jalan-jalan..beg merah tue penuh dgn food =)

another great view in shimla with my beloved families...

 on the way to shimla...tak sampai lagi mase nie...we stopped nearby bcoz i threw out....

subhanallah...cantek sangat ciptaan Allah..... beautiful shimla..

 hilly stations...

me......i love this vacation...=)


kat mane pun kita, solat jgn dilupakan ye kawan-kawan....mse kat cni,kiteorg semua dh niat buat kuf sb cuaca sangat sejuk...Alhamdulillah,semuanya dipermudahkanNYA...

 my beloved family....


my beloved bro and my lovely twin...


pretty camita and my beloved bro...

in kufri...the highest peak of shimla....

kufri again.....loves between us....

 pine trees...rase mcm kat swiss pulak..hehe

in our hotel's room.....

the mall,shimla

 the mall again...

british town...


kite rehat dulu.....

 the mall, shimla.......mmg terbaek pemandangan kat cni...=)


ok ye kawan..sampai disini dlu..insyaAllah,sooner, i will be updating about new delhi and some more piccas in shimla and new delhi....byk sgt gmbr smpai taktau nk pilih mane satu.........happy new year everyone..thanks for reading...=)

Sunday, November 28, 2010

:: tudung cun2...berminat? ::

salam semua....

kepada semua kawan-kawan di bangalore ( senior2 or juniors) @ specifically student2 IMS,
insyaAllah dlm seminggu lagi ade tudung awning cun2 such as chiffon 2layer dan lain-lain lagi...
dan juga tudung bawal puteri ( sulam atas kepala), jadi jom dtg umah saya utk tgk2 tudung kalau berminat...(^__^)..semua cantek2, mata anda pasti jadi rambu-ramba.....=p

tudung-tudung nie dijual dalam RM dan harganya insyaAllah berpatutan...
datang tau jangan tak datang...
jangan segan, jangan malu...
insyaAllah will update later when i get the stock ok...

selamat menyimpan duet everyone....=)

Friday, November 19, 2010

:: cousins ku yang comel lote....

salam buat semua....
tadi tgk2 album raya aidiladha kat fesbuk twin sy, iaitu cik wani yg comel...gambar cik wani, gmbr cik camin with sepupu2 kiteorg yang mmg comel lote...they are adorable and very cute....kalau korang tgk mesti korang geram nk peluk2 nak cium2 doram....(^.^)

mari kita layan gambar2 budak2 comel di bawah ini...zassss.......--------)


 yang comel sopan santun kecik molek bertudung tue nama dia alesha.tapi kiteorg panggil icha...comel kan? pakai tudung ekin and berjubah hijau..yang sebelah icha tu cik wani cayang..



yang belah kanan tue, icha lagi..eh2..mane tdung td? nie msti panas nih kan..(^.^) asal icha tgk atas? ade cicak eh?




eh2...asal ngn sudu2 icha nk makan nih? mesti sodap sgt dadih nih smpai sudu pon masuk dalam mulut camtu je..hehe



icha bersama cik camin yang glowing =)


 comelnye budak nih..geram i =)



 dari kiri: nayli , mimi and icha...comel sgt2 kan?


cik wani tayam bersama budak2 yg comel lote....;)


hihi..i suke sgt pic icha kat cni..terserlah keayuanmu...haha...nayli pon sgt kiut....and tak lupe cik wani cayang ofkos comel sokmooo...(^.^)




they are adorable rite? miss all of u.....


asal bedak jadi tompok2 nih? tapi tetap maintan kiut gtu..

* really miss my famly in mesia....(^_____^)

Thursday, November 18, 2010

hari raya aidiladha....simple tetapi meriahhh.....

salam kawan2....
salam aidiladha buat everyone...mesti semua tengok berseronok raya bersama keluarga tersayang walau di mana saja anda berada......and for the 3rd time i've celebrated aidiladha in bangalore.....it was quite ok actually..(^.^)
sebabnye walau kat mane saje kita celebrate aidiladha, kalau kita jadikan sambutan tue meriah, meriah la dia and vice versa.....kalau duk je dalam bilik time raya mmg la tak bes kan...tapi ade ke org yg duduk je dalam bilik time raya tak kuar-kuar? ganjilnye org camni..hehe

sambutan kat banglore nie pon tak kurang meriahnya...sb every year, the no.of malaysian students is increasing kat cni...mcm biase, pagi raya aidiladha, kami berkumpul dan solat raya aidiladha sama-sama...unfortunately, it was raining on that day..not really a heavy rain though...and it's just a drizzle....but it was ok, org kata hujan rahmat kan...lagipun sejuk sket cuaca kan bila hujan....=)

right after performing solat raya, everyone were headed to the main hall for aidiladha celebration...walaupun sedikit bosan dekat tentatif ( wah,jujurnye sy..hehe) tapi saya telah menunggu dengan penuh kesabaran sehingga kesemua aktiviti abis....perut sudah berbunyi  menandakan waktu makan telah tiba..ye,ini lah dia acara yang paling dinanti-nanti kan oleh semua orang (^.^)  and we were served with chicken beriyani....lazat, mmg lazat sb bab makan saya lah no.1..bab study? hehe, mesti la sy bukan no.1..apelah korang nihh..;p

alhamdulillah, sama2 kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Allah sb dengan izinnya kita masih dipanjangkan umur untuk menyambut aidiladha tahun ini and we were gifted with beautiful peaceful country...(^.^)



ini lah dia model kaku macam ape ntah...heheh



 antara pelajar2 yang hadir utk memeriahkan majlis......


us.....


salam aidiladha....(^.^)

Thursday, November 11, 2010

sport day abis sudahhhh !!

salam semua...

sedikit update tentang sport day yang berlangsung td...

it was awesome... seronok ok bile bersukan tanpa memikirkan buku2 medic yang tebal itu...sekejap je la tak pikir, pastu balik umah kene pikir balik...hehe....xpe2, that's our responsibility rite? we chose the path, and it's impossible to turn back the time ( melainkan kalau si doraemon biru bulat tu wujud..hehe)..so why don't we just moved forward kan? (ini buat insan2 yang penah terlintas dlm hati mereka kenapelah pilih medic in the first place)...don't give up ok? never ever give up....:)

ok, back to the main topic, sport day finally came to its end...dh abis pon...
dalam byk2 acara, mesti la sukaneka paling bes sb kiteorg paling byk menang..hakhakhakk...
i took part in boling kelapa and lari ikat kaki...seronot seronot....lari ikat kaki tue susah sket sb 3 org kene ikat kaki but  somehow we succeed....;)

then, the most fascinating part of it, was the food feast!!!...malaysian food feast in particular....
sgt2 besh...since there were lots of msian food  and we enjoyed eating so much, it was truly heaven...hehe....dh la lately nih saya mcm malas2 sket nk masak, apatah lagi bile tengok juadah terhangat dipasaran di depan mata, mula lah hati jadi meroyan...meroyan nk makan mcm2...hehe...makanan sume sodap2...dibawah adalah senarai makanan yang telah berjaya masuk ke dalam perut saya :::

  • nasi putih
  • ikan bawal sos
  • ikan keli sambal
  • ayam masak lemak
  • laksam
  • kuih puteri ayu
  • air milo
  • air blackcurrent
  • nasi kerabu
  • satey, nasi impit
  • air kelapa gula melaka...
memang banyak, jadi sila percaya.tak tipu nih...xpe2 sy dh nk start diet lepas raya haji, jadi apa salahnya makan byk2 time sport day nih..hehe...

ok sampai disini dlu...penat nih rase nk tito dahh...gud nite everyoneee....:)

moral value: semoga ikatan silaturrahim yang terjalin sesama kita semasa sukan nih tak berhenti bila sukan dh abis...jumpa kat tengah jalan tue, tegur2 la okkk...(^.^)

Tuesday, November 9, 2010

korang suke kek best2 tak?

salam everyone....
saje je entry nih...just nk share that i love cake so muchhh...haha....tue pon nk cakap ke wana...;p
and one more thing i got this prune resepi dekat blog sorang akak nih...and it's obviously delicious..
 i suke try2 resepi2 kek nih given that it's delicious to taste and easy to do.....haishh, budak nih keje nk sonang je...(^.^)  and i succesfully did this prune cake quite a number of times and i think u guys pon boleh cuba..pompuan ke laki ke, both boleh cuba buat sb tak susah pon...tak memerlukan microwave or oven..hanya memerlukan pengukus..like mine, i selalu kukus kek guna rice cooker je :)and one more thing memandangkan kat india nie i tak penah jumpe tepung naik sendiri, you all guna tepung kek yang vanila tue pon boleh..rasenye pon sedap :)

here is the recipe :

prune cake ( from resepimingguini.blogspot.com)

Bahan-bahan:

  • 250 g butter
  • 2 cawan tepung naik sendiri
  • 1 cawan gula
  • 1/4 tin besar susu pekat manis (kalau guna tin kecil 1/3 pun cukup)
  • 20 biji prune (kisar dengan sedikit air, setakat boleh kisar dah cukup)
  • 5 biji prune (hiris kasar)
  • 5 biji telur

Cara :

  1. Didihkan air dalam pengukus.
  2. Putarkan butter/gula/susu sehingga sebati.
  3. Masukkan telur satu per satu dan putar lagi.
  4. Masukkan prune yg telah dikisar.
  5. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati.
  6. Akhir sekali masukkan prune yg dihiris kasar dan kacau dengan senduk sudah memadai.
  7. Griskan loyang dengan butter dan alaskan dengan kertas minyak, tuang adunanke dalam loyang dan kukus selama 1 1/2 jam.
  8. Kalau nak bagi cantik, letakkan beberapa biji prune di atas adunan sebelum dikukus sebagai hiasan. 

ini dia rupa kek prune yang saya dah buat..sgt sedap rasenye..gambar nie gambar sndiri ok..bukan ciplak kat mane2 .;) selamat mencuba (^.^)

Saturday, November 6, 2010

resepi kek coklat kukus lembap..mudah dan lazat....=)

Resepi kek coklat kukus

Bahan-bahan:
*1 ¼ cawan tepung gandum
*1 cawan serbuk koko*1sudu kecik baking powder + 1sudu kecil baking soda
(ayakkan bahan2 bertanda *)

Esen vanilla
1cwn butter
2cwn gula castor
Telur 4 biji (pukul smpai kembang)
1cwn susu pekat
½ cawan susu pekat + ½ cawan air

Cara:
  • Dalam periuk, Panaskan butter,gula castor dan esen vanilla hingga butter cair
  • Masukkan susu pekat
  • Kacau biar sebati
  • Masukkan tepung yg telah diayak tadi.kacau
  • Masukkan telur yg telah dipukul td
  • Kacau bg sebati
  • Letak butter pd loyang
  • Tuang adunan dlm loyang.kukus selama 45min hingga 1 jam


untuk topping kek coklat ::
1/2 cawan butter
1/2 cawan serbuk koko
1 cawan gula icing
sedikit esen vanila

::kacau bahan2 atas api yg perlahan
:: tuangkan keatas kek coklat yang telah dikukus tadi
::taburkan chocolate rice atau boleh hias mengikut creativity masing-masing2...




  •  KEK COKLAT YANG SEDAPP...MUDAH DIBUAT SEDAP DIMAKAN..SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN (^.^)

Friday, November 5, 2010

sport day is coming againnnnn....

salam everyone....moshi2....anneyohaseyong......namaste !!

today, sport day has been started..it was an awe-inspiring beginning for our team.....guys, please keep on supporting chill-eaze!!!

it was a beautiful game indeed!! i left home as early as 8 in the morning,coz i hardly want to miss any matches involving our team...

though it's tiring,  we did have lots of fun together since this might be the last participation of ours in the sports day..As most of us know, we almost reach the very last part of mbbs, and we are expected to return to malaysia by october 2011..insyaAllah..(^.^) Less than a year to go....hence, hang on there everyone !!

one more thing, i just can't wait for the food feast....it's going to be great with all the delicious self-cooking malaysian food...i'm drooling..hihihi....i've gone thru the menu they're going to prepare and i bet they are all
scrumptious !!

All the best to our team (chill-eaze)..SHOW YOUR BEST AND LEAVE THE REST !!! (^.^) Ganbatte!!!!

.............for you.................

you listen to me when i say the things that i can't say to others,
on the path to move forward you make me happy,
though some misunderstanding might disrupt along the way, they keep our bonding stronger,
you're by my side,
when i'm feeling depressed, you always keep me company....

Saturday, October 30, 2010

takdir dan waktu

2.30 am

there are so many things in life that should be managed wisely.......
manusia perlu yakin dan percaya setiap ketentuan yang Allah takdirkan
untuk hambaNYA adalah yang terbaik..
kerana, tanpa keyakinan itu menyebabkan kita gemar menyalahkan takdir..
situasi yang bukan mudah namun diri perlu lebih tabah dan cekal....
ingat lah Allah sentiasa disisi walaupun kita sering alpa dan leka mengejar dunia sehingga
bekalan untuk bertemuNYA nanti sering tertangguh untuk dilaksanakan...
ini lah manusia, yang penuh kelemahan...namun
jangan pernah wujud istilah putus asa untuk memperbaik kelemahan diri....dalam apa jua situasi...

selamat  malam...

Sunday, October 10, 2010

vacation terbaek di tanah air tercintaku...;)

salam untuk semua.....
it  has been quite a time since my last entry.....hehe...i was in malaysia for my vacation which lasts for only 6days...kejap sgt cuti..balik kelantan pon dua hari aje, then on the 3rd day the whole family went to kl..The main event was actually cik Wani's graduation day....congrats my dear, u did it !!!  we were there to share her happiness altogether..After all the hardwork that she has been thru for the past 4years..i knew it wasn't an easy task  =)..what a lovely and memorable event...walaupun dapat bersama famly tercinta hanya dalam masa yang singkat, but it was meaningful...travel sama2, makan sama2, borak bersama-sama and all of us spend most of our time together...it was lovely i tell u......terpikir jugak bile dh kawen esok2, susah dah nk dpt precious time mcm nie..so guys, sementara belum kawen lagi nie, spend masa byk2 dengan famly tercinta okeyhhh.heheh...till we meet again...papaiiii....;)

Monday, September 13, 2010

selamat hari raya everyone..maaf zahir batin

di kesempatan ini , sy ingin mengucapkan maaf zahir dan baten...maaf untuk semua kawan2 andai ada salah silap....0-0 okeyhhhh  (^.^)

sambutan raya di perantauan nie alhamdulillah..tidak kurang meriahnya....=)
macam2 juadah ada....walaupun lemang dan ketupat takde, namun juadah2 lain yang sungguh lazat mmg pembuka selera setelah sebulan kita berpuasa, menahan lapar dan dahaga...ececece..ayat skema..hakhak...

kat bwh nih, sy sertakan a few random pics about hari raya celebration here......enjoyyyyy!!


 :: takbir raya recitation...


                                        
  :: salam aidilfitri dari kami di perantauan....



  :: bersama rakan-rakan seperjuangan...

Tuesday, August 31, 2010

majlis buka puasa yg besttttt...

alhamdulillah td selesai buka puase, dan solat tarawih dgn kawan2 satu clinical batch..
lots of food were prepared....malaysia food yang sgt bestt..nak tau makanan ape? jeng jeng jeng...
-nasi goreng belacan
-ayam percik
-soto
-laksa kelantan
-murtabak
-apple pie
-roti jala daa kari daging
-kuih seri muka
-kuih puteri ayu
-agar-agar pelangi
-puding kastard
-air tebu

:: ini lah dia menu-menu yang disediakan kami secara bergotong royong..hehe..memang menjilat jari
dan semua org ada distension of abdomen lepas tu..hehe





there it goes a few pics of the event:

Friday, August 27, 2010

mari2 kita muhasabah diri masing...

:: manusia yang kaya raya dan berharta mungkin menjadi manusia paling miskin apabila bertemu Allah
andai kata tiada kebaikan yang dilakukan dengan harta benda tersebut...tiada amal jariah,tiada sedekah, tiada amalan untuk dipersembahkan kepada pencipta yang Maha Satu...

:: manusia yang paling miskin pula mungkin menjadi manusia yang paling kaya apabila bertemu Allah kelak..mungkin mereka miskin dengan harta, tetapi mereka kaya dengan amal ibadah untuk dipersembahkan kepada pencipta yang Maha Satu, Allah yang maha Esa...

:: jadi, dimanakah kedudukan kita? sama2 kita fikirkan...banyakkan bersedekah...ikhlas kan hati..jangan kedekut.jangan takut miskin sb bersedekah.kerana ade barakah dan rahmat disebalik amalan bersedekah....kerana amalan-amalan sedekah ini akan menjadi salah satu harta kita di akhirat nanti untuk menolong kita apabila bertemu Allah....sama2 kita muhasabah diri  =)

Thursday, August 26, 2010

Kau laksana bulan..

ini dia drama terbaru yang saye tengokkkkkk...
bes sgt cite dia...this drama was adapted from novel kau laksana bulan itself....drama nie sgt bes....pendek kata mmg bes la...panjang kata pon mmg bes jugakk...heheh..jom kawan2...mari2 menonton drama nie..



p/s : lagu tema blog saye nih dipetik dari drama nih...tajuknye rapuh by opick..touching sgt lagu nihhh..=)

Monday, August 23, 2010

bulan ramadhan dan bulan syawal di perantauan

erm,hari nie dh nk masuk 12 hari saye berpuase di bangalore nie...
alhamdulillah..cuaca kat cni skrg sgt la best..everyday dalam 20-25 degrees gtu..xyah gune econd pon.....heheh
tahun nie tahun kedua saya bakal menyambut raya kat bangalore..perasaan?
perasaan biase je, excited tu ade la jugak sb baju raya dah ade.hehe...rindu kat family tue mesti la ade kan tp ini la yang dinamakan satu pengorbanan..ececece....xpe, raya di samping kawan2 pon ok jugak i think..cuma maybe juadah tu tak heaven mcm kat mesia kan...kwn2 yg tak balik raya tue,mari lah kite same2 menyeronokkan diri beraya kat bangalore yer...hohoho..kepada yang balik mesia tue, jagalah diri masing2...kalo badan montel sket lepas balik mesia tue, biaselah kan.malaysia kan syurga makanan....ok smpai disni dlu..nk p buka puase..tata...wassalam...

Sunday, August 15, 2010

anyone interested in sarees????

anyone interested to buy sarees????? since i'll be back to malaysia at the end of september..i would like to bring along some pretty and gojes sarees with me....
price range is within rm 130- rm 150....
materials mostly from jaquard, brosso silk, crepe, or chiffon...
length: 6 metres
very very beautiful.....i guaranteed u!!!!

if u are interested, please let me know okeyhhh....
my emel : syazwana86@yahoo.com

Friday, August 6, 2010

Alhamdulillah...

result first internal assessment dah kluar...alhamdulillah....bagai satu booster untuk..saya belajar dengan lebih rajin....
alhamdulillah untuk semua rezeki yg Allah berikan..=)

janji kekasih.....

erm,sebenarnye tajuk janji kekasih nie
adelah latest drama yg saya tengok....sgt best,banyak pengajaran...
kawan2 pon jom sama2 tengok ye..kat tv3.com.my ade ...
cite nih pasal seorang gadis yang dtgnya dari keluarga yang kaya raya..nama dia karina..
namun,dia nie xde ilmu agama...suke clubbing,minum arak dan sebagainya..
lepas tue tiap2 malam dia selalu dpt mimpi yg tiba2 dia seorang diri, tengok cermin dan muka dia
berdarah..huhu..itulah turning point dalam hidup dia..
dari situ dia mula berusaha nk kenal islam....walaupun dia x pernah dan x reti solat,dia
mula nak belajar....dan mcm2 lagi..tp biase la..bila nk buat baik nie,banyak dugaanya..
jom kawan2 tengok janji kekasih...setiap kali tengok cite nie saya menangis..taktau kenape,
namun hati rase sungguh tersentuh....laju je airmata mengalir..huhu
sy terpikir mungkin kat luar sana ramai lagi kawan2 kita yg hanyut dengan nikmat dan keseronokan dunia...
mungkin mereka tak penah tersedar kesalahan yang mereka buat..namun Allah berkuasa beri hidayah pada sesiapa yang DIA nak....sama2 kite doakan sesama umat islam ye...=)



Saturday, July 31, 2010

I'm happy...

today, i've bought a sony mp3 4G....i'm so happy..like a dream comes true..coz i'm thinking of having one long time ago..but only now i managed to have my own mp3...tak kesah la org nk ckp ape, ipod paling canggih ke and what so ever..., yg penting sony mp3 nie satiesfied me a lot...the sounds was great along with the bass...ok now i want to donlod lagu byk2 and transfer them into my new baby..hehehe...=) =)

Wednesday, July 21, 2010

malang tak berbau...

salam semua..
hari ini ade berita kurang menggembirakan..
balang ikan saya pecahhh...huhu..so sadd...
i dunno how it happened...
but i noticed that there are some leakage beneath the glass...
when i lifted up the glass, suddenly it broke....
and my fish? subsequently,my fish slipped off the glass onto the floor and died.....
I feel so saddd...
slapdash me....;( :( ;(

i gonna miss my fish...i fed it everyday, and i gonna miss my routine..or perhaps i shud get me another fish to console mysef.....arggggh..ikan emas kuuuuu.............





p/s: gambar nie xde kaitan pon dgr cite di atas..hari tue saje testing make up mata....it seems that i love this mixture of purple eyeshadow so muchhhh...;)

Saturday, July 17, 2010

pelangi kasih

:: PELANGI KASIH ::

gerimis pagi nyaman dan tenang,
pelangi petang bersaksikan alam,
walau hadir tidak diduga,
takdir Allah mengatasi segala,
bertemu kita bukan dirancang,
hati diberi bukan paksaan,
sayang disulam bukan mainan,
seputih salju tulusnya kasih..

andai ombak datang merebah,
tidak melatah,tidak menyerah,
tanpa dugaan tidak sempurna,
perjalanan di atas bumi yg Maha Esa,
bukan mengeluh bukan merungut,
tapi bersyukur pada yang SATU,
nikmat diberi tidak terhitung,
buih di lautan bukan tandingan,
walau tinta menangis kehausan,
belum mampu menandingi segalanya...

terima kasih Ya Allah,atas segala nikmat yang telah diberikan..Alhamdulillah...(^.^)

coretan ikhlas,
wana_zaki...
17 july 2010

Friday, July 16, 2010

esok yang tak pasti...

hari nie rase sangat sedih..

menangis? saya juga manusia biasa yg bisa menangis..

kenape?

takpe la,dugaan tu tanda kasih syg Allah...mungkin di sebalik hujan yg turun, teselit pelangi indah yg Allah nk hadiahkan buat kite..

kepada sahabat2, kesihatan tu nikmat dari Allah yang tak terhingga...jadi bersyukur selalu ye....;)

p/s: semoga esok tidak kelam.....aminn

Sunday, July 11, 2010

clutch hunting....

hehe,clutch hunting? for what?  dulang hantaran pon lawa nih kalo letak clutch.....bcoz it's small and elegent....eh2,jgn salah paham the clutch hunting is not for me.. if i wanna get married, i wont forget to invite my frens.... tp bile tu nak kawin? hehe...jeng jeng jeng..rahsia....=)  actually the clutch hunting is for mama and her fren...not for me..i tukang beli je.hehe...so i went to mantri mall and search for it...finally i found a shop that displayed variety of clutches and handbags ...wah,rambang mata i...i stepped myself into the shop, and started looking for the suitable one...from the first shelf until the last one....handbags tak sempat nk belek bcoz i dun want to rip off my focus towards clutch..haha, poyo jer..cari punya cari, siap kol mama and ask her what design she would loves to have...mama said taknak yg full beads lining and nk yg english style....then, siap atas bawah,dalam luar clutch saye belek utk memastikan kualitinye terpelihara..hohoho..
           encik buah hati saye dh risau dah bile sy masuk kedai2 handbag nih sb risau saya tanak keluar..haha..saya selalu gurau ngn dia kalo sy hilang ke, cuba la find me kat kedai handbags ke, kedai kasut ke, kedai baju ke,takpon kedai makan..mesti ade terlekat kat salah satu.hehhe..back to story, puas sy belek2 clutch nih tp x jumpe juga yg sesuai utk mama and her fren...utk saye ade la sy jumpe..hehe..cantek sgt, full of roses, handmade roses...encik buah hati beli and hadiahkan kat saye...terharunye saye...thanks sweetheart.(^.^)..Finally,at the end of the day, i've decided to go to other shops ,again for clutch hunting..but it happens not to be today ..maybe some other day..hr nie sy penat dah jalan,sakit otot sume, sakit mata jugak sb byk yg sy boleh tgk je,nak beli tak boleh sb sy nk berjimat-cermat..hehe. but i'm happyyyy...nanti la nk pegi mantri mall sekali lgi ke, or maybe commercial street bcoz there'll be more choices i guess...ok dibawah saya sertakan beberape keping gambar untuk tatapan umum (ayat skema.hehe)...enjoyyy....see u again next time...(^.^)




udang tempura tu boleh tahan..agak sedap =)




siap terangkat-angkat kaki budak gumuk nih bile excited nk posing....;p



baju nie ade sale 30% bukan diri saye ye yg sale 30%..hehehehe


*gambar candid encik buah hati yg kat atas tu..encik buah hati pemalu slalu je nk tutup muke ke,tunduk bawah ke bile sy nk amik gambar...hehehe

*yang gambar last makanan saye..seafood platter..sedap jugak la..sy tak makan nasi sb nak diet, pdhl makanan kat atas nie tinggi juge calorie dia..saje nk sedapkan hati so pilih yg xde nasi.hehehe