Tuesday, August 31, 2010

majlis buka puasa yg besttttt...

alhamdulillah td selesai buka puase, dan solat tarawih dgn kawan2 satu clinical batch..
lots of food were prepared....malaysia food yang sgt bestt..nak tau makanan ape? jeng jeng jeng...
-nasi goreng belacan
-ayam percik
-soto
-laksa kelantan
-murtabak
-apple pie
-roti jala daa kari daging
-kuih seri muka
-kuih puteri ayu
-agar-agar pelangi
-puding kastard
-air tebu

:: ini lah dia menu-menu yang disediakan kami secara bergotong royong..hehe..memang menjilat jari
dan semua org ada distension of abdomen lepas tu..hehe





there it goes a few pics of the event:

Friday, August 27, 2010

mari2 kita muhasabah diri masing...

:: manusia yang kaya raya dan berharta mungkin menjadi manusia paling miskin apabila bertemu Allah
andai kata tiada kebaikan yang dilakukan dengan harta benda tersebut...tiada amal jariah,tiada sedekah, tiada amalan untuk dipersembahkan kepada pencipta yang Maha Satu...

:: manusia yang paling miskin pula mungkin menjadi manusia yang paling kaya apabila bertemu Allah kelak..mungkin mereka miskin dengan harta, tetapi mereka kaya dengan amal ibadah untuk dipersembahkan kepada pencipta yang Maha Satu, Allah yang maha Esa...

:: jadi, dimanakah kedudukan kita? sama2 kita fikirkan...banyakkan bersedekah...ikhlas kan hati..jangan kedekut.jangan takut miskin sb bersedekah.kerana ade barakah dan rahmat disebalik amalan bersedekah....kerana amalan-amalan sedekah ini akan menjadi salah satu harta kita di akhirat nanti untuk menolong kita apabila bertemu Allah....sama2 kita muhasabah diri  =)

Thursday, August 26, 2010

Kau laksana bulan..

ini dia drama terbaru yang saye tengokkkkkk...
bes sgt cite dia...this drama was adapted from novel kau laksana bulan itself....drama nie sgt bes....pendek kata mmg bes la...panjang kata pon mmg bes jugakk...heheh..jom kawan2...mari2 menonton drama nie..



p/s : lagu tema blog saye nih dipetik dari drama nih...tajuknye rapuh by opick..touching sgt lagu nihhh..=)

Monday, August 23, 2010

bulan ramadhan dan bulan syawal di perantauan

erm,hari nie dh nk masuk 12 hari saye berpuase di bangalore nie...
alhamdulillah..cuaca kat cni skrg sgt la best..everyday dalam 20-25 degrees gtu..xyah gune econd pon.....heheh
tahun nie tahun kedua saya bakal menyambut raya kat bangalore..perasaan?
perasaan biase je, excited tu ade la jugak sb baju raya dah ade.hehe...rindu kat family tue mesti la ade kan tp ini la yang dinamakan satu pengorbanan..ececece....xpe, raya di samping kawan2 pon ok jugak i think..cuma maybe juadah tu tak heaven mcm kat mesia kan...kwn2 yg tak balik raya tue,mari lah kite same2 menyeronokkan diri beraya kat bangalore yer...hohoho..kepada yang balik mesia tue, jagalah diri masing2...kalo badan montel sket lepas balik mesia tue, biaselah kan.malaysia kan syurga makanan....ok smpai disni dlu..nk p buka puase..tata...wassalam...

Sunday, August 15, 2010

anyone interested in sarees????

anyone interested to buy sarees????? since i'll be back to malaysia at the end of september..i would like to bring along some pretty and gojes sarees with me....
price range is within rm 130- rm 150....
materials mostly from jaquard, brosso silk, crepe, or chiffon...
length: 6 metres
very very beautiful.....i guaranteed u!!!!

if u are interested, please let me know okeyhhh....
my emel : syazwana86@yahoo.com

Friday, August 6, 2010

Alhamdulillah...

result first internal assessment dah kluar...alhamdulillah....bagai satu booster untuk..saya belajar dengan lebih rajin....
alhamdulillah untuk semua rezeki yg Allah berikan..=)

janji kekasih.....

erm,sebenarnye tajuk janji kekasih nie
adelah latest drama yg saya tengok....sgt best,banyak pengajaran...
kawan2 pon jom sama2 tengok ye..kat tv3.com.my ade ...
cite nih pasal seorang gadis yang dtgnya dari keluarga yang kaya raya..nama dia karina..
namun,dia nie xde ilmu agama...suke clubbing,minum arak dan sebagainya..
lepas tue tiap2 malam dia selalu dpt mimpi yg tiba2 dia seorang diri, tengok cermin dan muka dia
berdarah..huhu..itulah turning point dalam hidup dia..
dari situ dia mula berusaha nk kenal islam....walaupun dia x pernah dan x reti solat,dia
mula nak belajar....dan mcm2 lagi..tp biase la..bila nk buat baik nie,banyak dugaanya..
jom kawan2 tengok janji kekasih...setiap kali tengok cite nie saya menangis..taktau kenape,
namun hati rase sungguh tersentuh....laju je airmata mengalir..huhu
sy terpikir mungkin kat luar sana ramai lagi kawan2 kita yg hanyut dengan nikmat dan keseronokan dunia...
mungkin mereka tak penah tersedar kesalahan yang mereka buat..namun Allah berkuasa beri hidayah pada sesiapa yang DIA nak....sama2 kite doakan sesama umat islam ye...=)