Saturday, October 30, 2010

takdir dan waktu

2.30 am

there are so many things in life that should be managed wisely.......
manusia perlu yakin dan percaya setiap ketentuan yang Allah takdirkan
untuk hambaNYA adalah yang terbaik..
kerana, tanpa keyakinan itu menyebabkan kita gemar menyalahkan takdir..
situasi yang bukan mudah namun diri perlu lebih tabah dan cekal....
ingat lah Allah sentiasa disisi walaupun kita sering alpa dan leka mengejar dunia sehingga
bekalan untuk bertemuNYA nanti sering tertangguh untuk dilaksanakan...
ini lah manusia, yang penuh kelemahan...namun
jangan pernah wujud istilah putus asa untuk memperbaik kelemahan diri....dalam apa jua situasi...

selamat  malam...

Sunday, October 10, 2010

vacation terbaek di tanah air tercintaku...;)

salam untuk semua.....
it  has been quite a time since my last entry.....hehe...i was in malaysia for my vacation which lasts for only 6days...kejap sgt cuti..balik kelantan pon dua hari aje, then on the 3rd day the whole family went to kl..The main event was actually cik Wani's graduation day....congrats my dear, u did it !!!  we were there to share her happiness altogether..After all the hardwork that she has been thru for the past 4years..i knew it wasn't an easy task  =)..what a lovely and memorable event...walaupun dapat bersama famly tercinta hanya dalam masa yang singkat, but it was meaningful...travel sama2, makan sama2, borak bersama-sama and all of us spend most of our time together...it was lovely i tell u......terpikir jugak bile dh kawen esok2, susah dah nk dpt precious time mcm nie..so guys, sementara belum kawen lagi nie, spend masa byk2 dengan famly tercinta okeyhhh.heheh...till we meet again...papaiiii....;)