Sunday, November 28, 2010

:: tudung cun2...berminat? ::

salam semua....

kepada semua kawan-kawan di bangalore ( senior2 or juniors) @ specifically student2 IMS,
insyaAllah dlm seminggu lagi ade tudung awning cun2 such as chiffon 2layer dan lain-lain lagi...
dan juga tudung bawal puteri ( sulam atas kepala), jadi jom dtg umah saya utk tgk2 tudung kalau berminat...(^__^)..semua cantek2, mata anda pasti jadi rambu-ramba.....=p

tudung-tudung nie dijual dalam RM dan harganya insyaAllah berpatutan...
datang tau jangan tak datang...
jangan segan, jangan malu...
insyaAllah will update later when i get the stock ok...

selamat menyimpan duet everyone....=)

Friday, November 19, 2010

:: cousins ku yang comel lote....

salam buat semua....
tadi tgk2 album raya aidiladha kat fesbuk twin sy, iaitu cik wani yg comel...gambar cik wani, gmbr cik camin with sepupu2 kiteorg yang mmg comel lote...they are adorable and very cute....kalau korang tgk mesti korang geram nk peluk2 nak cium2 doram....(^.^)

mari kita layan gambar2 budak2 comel di bawah ini...zassss.......--------)


 yang comel sopan santun kecik molek bertudung tue nama dia alesha.tapi kiteorg panggil icha...comel kan? pakai tudung ekin and berjubah hijau..yang sebelah icha tu cik wani cayang..



yang belah kanan tue, icha lagi..eh2..mane tdung td? nie msti panas nih kan..(^.^) asal icha tgk atas? ade cicak eh?




eh2...asal ngn sudu2 icha nk makan nih? mesti sodap sgt dadih nih smpai sudu pon masuk dalam mulut camtu je..hehe



icha bersama cik camin yang glowing =)


 comelnye budak nih..geram i =)



 dari kiri: nayli , mimi and icha...comel sgt2 kan?


cik wani tayam bersama budak2 yg comel lote....;)


hihi..i suke sgt pic icha kat cni..terserlah keayuanmu...haha...nayli pon sgt kiut....and tak lupe cik wani cayang ofkos comel sokmooo...(^.^)




they are adorable rite? miss all of u.....


asal bedak jadi tompok2 nih? tapi tetap maintan kiut gtu..

* really miss my famly in mesia....(^_____^)

Thursday, November 18, 2010

hari raya aidiladha....simple tetapi meriahhh.....

salam kawan2....
salam aidiladha buat everyone...mesti semua tengok berseronok raya bersama keluarga tersayang walau di mana saja anda berada......and for the 3rd time i've celebrated aidiladha in bangalore.....it was quite ok actually..(^.^)
sebabnye walau kat mane saje kita celebrate aidiladha, kalau kita jadikan sambutan tue meriah, meriah la dia and vice versa.....kalau duk je dalam bilik time raya mmg la tak bes kan...tapi ade ke org yg duduk je dalam bilik time raya tak kuar-kuar? ganjilnye org camni..hehe

sambutan kat banglore nie pon tak kurang meriahnya...sb every year, the no.of malaysian students is increasing kat cni...mcm biase, pagi raya aidiladha, kami berkumpul dan solat raya aidiladha sama-sama...unfortunately, it was raining on that day..not really a heavy rain though...and it's just a drizzle....but it was ok, org kata hujan rahmat kan...lagipun sejuk sket cuaca kan bila hujan....=)

right after performing solat raya, everyone were headed to the main hall for aidiladha celebration...walaupun sedikit bosan dekat tentatif ( wah,jujurnye sy..hehe) tapi saya telah menunggu dengan penuh kesabaran sehingga kesemua aktiviti abis....perut sudah berbunyi  menandakan waktu makan telah tiba..ye,ini lah dia acara yang paling dinanti-nanti kan oleh semua orang (^.^)  and we were served with chicken beriyani....lazat, mmg lazat sb bab makan saya lah no.1..bab study? hehe, mesti la sy bukan no.1..apelah korang nihh..;p

alhamdulillah, sama2 kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Allah sb dengan izinnya kita masih dipanjangkan umur untuk menyambut aidiladha tahun ini and we were gifted with beautiful peaceful country...(^.^)



ini lah dia model kaku macam ape ntah...heheh



 antara pelajar2 yang hadir utk memeriahkan majlis......


us.....


salam aidiladha....(^.^)

Thursday, November 11, 2010

sport day abis sudahhhh !!

salam semua...

sedikit update tentang sport day yang berlangsung td...

it was awesome... seronok ok bile bersukan tanpa memikirkan buku2 medic yang tebal itu...sekejap je la tak pikir, pastu balik umah kene pikir balik...hehe....xpe2, that's our responsibility rite? we chose the path, and it's impossible to turn back the time ( melainkan kalau si doraemon biru bulat tu wujud..hehe)..so why don't we just moved forward kan? (ini buat insan2 yang penah terlintas dlm hati mereka kenapelah pilih medic in the first place)...don't give up ok? never ever give up....:)

ok, back to the main topic, sport day finally came to its end...dh abis pon...
dalam byk2 acara, mesti la sukaneka paling bes sb kiteorg paling byk menang..hakhakhakk...
i took part in boling kelapa and lari ikat kaki...seronot seronot....lari ikat kaki tue susah sket sb 3 org kene ikat kaki but  somehow we succeed....;)

then, the most fascinating part of it, was the food feast!!!...malaysian food feast in particular....
sgt2 besh...since there were lots of msian food  and we enjoyed eating so much, it was truly heaven...hehe....dh la lately nih saya mcm malas2 sket nk masak, apatah lagi bile tengok juadah terhangat dipasaran di depan mata, mula lah hati jadi meroyan...meroyan nk makan mcm2...hehe...makanan sume sodap2...dibawah adalah senarai makanan yang telah berjaya masuk ke dalam perut saya :::

  • nasi putih
  • ikan bawal sos
  • ikan keli sambal
  • ayam masak lemak
  • laksam
  • kuih puteri ayu
  • air milo
  • air blackcurrent
  • nasi kerabu
  • satey, nasi impit
  • air kelapa gula melaka...
memang banyak, jadi sila percaya.tak tipu nih...xpe2 sy dh nk start diet lepas raya haji, jadi apa salahnya makan byk2 time sport day nih..hehe...

ok sampai disini dlu...penat nih rase nk tito dahh...gud nite everyoneee....:)

moral value: semoga ikatan silaturrahim yang terjalin sesama kita semasa sukan nih tak berhenti bila sukan dh abis...jumpa kat tengah jalan tue, tegur2 la okkk...(^.^)

Tuesday, November 9, 2010

korang suke kek best2 tak?

salam everyone....
saje je entry nih...just nk share that i love cake so muchhh...haha....tue pon nk cakap ke wana...;p
and one more thing i got this prune resepi dekat blog sorang akak nih...and it's obviously delicious..
 i suke try2 resepi2 kek nih given that it's delicious to taste and easy to do.....haishh, budak nih keje nk sonang je...(^.^)  and i succesfully did this prune cake quite a number of times and i think u guys pon boleh cuba..pompuan ke laki ke, both boleh cuba buat sb tak susah pon...tak memerlukan microwave or oven..hanya memerlukan pengukus..like mine, i selalu kukus kek guna rice cooker je :)and one more thing memandangkan kat india nie i tak penah jumpe tepung naik sendiri, you all guna tepung kek yang vanila tue pon boleh..rasenye pon sedap :)

here is the recipe :

prune cake ( from resepimingguini.blogspot.com)

Bahan-bahan:

  • 250 g butter
  • 2 cawan tepung naik sendiri
  • 1 cawan gula
  • 1/4 tin besar susu pekat manis (kalau guna tin kecil 1/3 pun cukup)
  • 20 biji prune (kisar dengan sedikit air, setakat boleh kisar dah cukup)
  • 5 biji prune (hiris kasar)
  • 5 biji telur

Cara :

  1. Didihkan air dalam pengukus.
  2. Putarkan butter/gula/susu sehingga sebati.
  3. Masukkan telur satu per satu dan putar lagi.
  4. Masukkan prune yg telah dikisar.
  5. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati.
  6. Akhir sekali masukkan prune yg dihiris kasar dan kacau dengan senduk sudah memadai.
  7. Griskan loyang dengan butter dan alaskan dengan kertas minyak, tuang adunanke dalam loyang dan kukus selama 1 1/2 jam.
  8. Kalau nak bagi cantik, letakkan beberapa biji prune di atas adunan sebelum dikukus sebagai hiasan. 

ini dia rupa kek prune yang saya dah buat..sgt sedap rasenye..gambar nie gambar sndiri ok..bukan ciplak kat mane2 .;) selamat mencuba (^.^)

Saturday, November 6, 2010

resepi kek coklat kukus lembap..mudah dan lazat....=)

Resepi kek coklat kukus

Bahan-bahan:
*1 ¼ cawan tepung gandum
*1 cawan serbuk koko*1sudu kecik baking powder + 1sudu kecil baking soda
(ayakkan bahan2 bertanda *)

Esen vanilla
1cwn butter
2cwn gula castor
Telur 4 biji (pukul smpai kembang)
1cwn susu pekat
½ cawan susu pekat + ½ cawan air

Cara:
  • Dalam periuk, Panaskan butter,gula castor dan esen vanilla hingga butter cair
  • Masukkan susu pekat
  • Kacau biar sebati
  • Masukkan tepung yg telah diayak tadi.kacau
  • Masukkan telur yg telah dipukul td
  • Kacau bg sebati
  • Letak butter pd loyang
  • Tuang adunan dlm loyang.kukus selama 45min hingga 1 jam


untuk topping kek coklat ::
1/2 cawan butter
1/2 cawan serbuk koko
1 cawan gula icing
sedikit esen vanila

::kacau bahan2 atas api yg perlahan
:: tuangkan keatas kek coklat yang telah dikukus tadi
::taburkan chocolate rice atau boleh hias mengikut creativity masing-masing2...




  •  KEK COKLAT YANG SEDAPP...MUDAH DIBUAT SEDAP DIMAKAN..SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN (^.^)

Friday, November 5, 2010

sport day is coming againnnnn....

salam everyone....moshi2....anneyohaseyong......namaste !!

today, sport day has been started..it was an awe-inspiring beginning for our team.....guys, please keep on supporting chill-eaze!!!

it was a beautiful game indeed!! i left home as early as 8 in the morning,coz i hardly want to miss any matches involving our team...

though it's tiring,  we did have lots of fun together since this might be the last participation of ours in the sports day..As most of us know, we almost reach the very last part of mbbs, and we are expected to return to malaysia by october 2011..insyaAllah..(^.^) Less than a year to go....hence, hang on there everyone !!

one more thing, i just can't wait for the food feast....it's going to be great with all the delicious self-cooking malaysian food...i'm drooling..hihihi....i've gone thru the menu they're going to prepare and i bet they are all
scrumptious !!

All the best to our team (chill-eaze)..SHOW YOUR BEST AND LEAVE THE REST !!! (^.^) Ganbatte!!!!

.............for you.................

you listen to me when i say the things that i can't say to others,
on the path to move forward you make me happy,
though some misunderstanding might disrupt along the way, they keep our bonding stronger,
you're by my side,
when i'm feeling depressed, you always keep me company....