Wednesday, December 9, 2009

~ Cuaca yang sejuk....~

gambar imaginasi saya semata-mata


cuaca kat bangalore nie,makin hari makin sejuk...

alhamdulillah,syukur sgt dengan nikmat yg Allah berikan nie...

cuaca berubah dari panas,hujan,then eventually it comes to winter..semuanya tanda2 dan lambang kebesaran Allah swt....

saya sgt suke cuaca sejuk sb tak berpeluh..hehe..namun,ade jugak perkara yg saye tak suke..cuaca sejuk myebabkan sy makin byk tdo macam beruang kutub berhibernasi dan makan byk...daging la,kfc la, nasi goreng la...dan sekarang saye berasa sangat takut utk pijak weight scale tu..tak sanggop terima kenyataann sy makin mok mok.arghhhhh....

Dua hari yg lepas,sy cuba memasak steak..hehe...black paper sauce dh jadi dah,sodap gak la,cuma daging keras sket, rase nk tercabut jaw bile gigit daging tu..tp xpe,next time sy akan cuba buat lagi,insyaAllah kene makin best la kan,sb nih dh masuk second time...=)



p/s: saya harap hati saya tak sedingin cuaca kat cni...huhu












Wednesday, November 4, 2009

~ muka cekung?~

salam buat sume..mesti sume tertnya2...ape kah muka cekung tu kan..actually kawan2..my hosmet said that my face looks less chubby now..hehe....at least,dat sounds great to me...i pon not really sure,sumtimes i look so chubby,sumtimes it looks okay ..ape2 je la cik wana..tp ade satu gmbr nie memang tak leh blah smpai sy pon tak sanggup nk tatap,oooohh tidakkk..this pic was captured while i was enjoying myself kayaking during my vacation to coorg and north kerala,india......


jeng jeng jeng


*


*


*


*


*


*


P/s: gambar nie memang menakutkan...memang macam muka ketua lanun yang terlebih makan....hehe..saya pon terpaksa tengok view gmbr nie dibalik bantal...memang mengerikannnnn...........................

Sunday, November 1, 2009

~ susahnye nak cariiiii....~

petang tadi,sy dengan beraninye,telah pegi kuar berjalan-jalan seorang diri....sebab entah la kenape rase macam agak tension.... raseye,i am in the urge to take a stroll...sekurang-kurangnya boleh tenangkan sikit fikiran kan...so,i went to sigma mall,( in cunningham road),not too far from my place,i think i took less than 20mins to reach there..bila dh smpai,semangat berkobar-kobar nk shopping..hehe..actually,im looking for a nice smart-looking sweater..nk pakai pegi aerobic.. Rather to say ,i really emphasize on the material that is used,bcoz mestilah nak yang sweat-absorbant kan..baru la comfort n berbaloi...the price will be the second thing..so,kunun-kunun duk search dlm internet hari tu,bkenan la ngn sweater kat bwh nie..so pretty...attractive sgt to me..(^.^)

*
*
*
*
***cantikkan sweater nie
This is Neve Heidi Sweater***

Rasenye,kalo sy beli sweater kat ats nih,mesti tak pakai punya...sb sayang punya pasal...tengok-tengok dah 2 tahun pon still bau kedai lagi..hehe,...setelah abis setiap sudut kat sigma mall tu saya terjah,eventually,i bought a nice-looking grey sweater by urban yoga...materials dia soft,memang best...size pon,it fits me well..(^.^)..harga dia lak bape ? biar la rahsia..tp yang penting, tak smpai rs 1000 pon...dan saye telah pon memakai sweater itu untuk berjogging pd petang td....yea...sonok2..dpt sweater baru, yg penting i feel very satisfied....(^.^) tp kan,saye tak ambik gambar sweater baru lagi sb battery camera dah abis...dan tulang terasa begitu berat untuk caj battery camera...nanti la,bila feel dah dtg utk posing sana sini,sy akan caj battery camera sony saye...hehe..smpai di sini dlu ye..mata pun dh terbeliak semacam je nie sb agak ngantuk...gudnite.....

Wednesday, October 28, 2009

~the purpose of life is a life of purpose~



Assalamualaikum to all..........alhamdulillah,i feel very much excited..My very first word in my own blog...still couldnt believe dat i've finally decided to write up a blog...hehe..perhaps,there's some sense of jealousy when seeing other frens were decorating and writing their blogs nicely....and perhaps i also should give it a try...wink2 (^.^) Erm,actually, i still dunno whether i shud put the writing in english or malay..( nie pon masalah ke cik wana..hehe),but honestly think, combination of both sounds great to me...(x kesah la org nk ckp pe kan)...As for me, i love to visit and read other's blog esp.those written in malay, coz i think i got the feel and it is absorbed nicely into my tiny head..hehe...how about those written in english? for sure, i would love to read them too...though sumtimes those bombastic words had really created some sense of giddiness in me....hohoho....